понеделник, 24 август 2009 г.

Mr. Perfect

Днес се замислих за мъжете. Не че другите дни не мисля за тях,просто днес бе един от малкото дни,в които успях да канализирам мислите си в една по-различна,несексуална насока.
Замислих се за едното на ум,което имаме ние,жените,за това какъв трябва да бъде и как трябва да изглежда мъжът с главно М-същият този клет човечец,от когото се очаква да се почви на бял кон и да ни предложи ако не света,то поне n-стаен (n>5) апартамент в сносен квартал,платинена кредитна карта и (ако е възможно) безрезервната си любов.
На тази мисъл ме наведе неотдавнашният ми разговор с Ж.,която със замечтан поглед ми изброяваше безкрайния списък от качества,които нейният чаровен принц трябва да притежава: да е красив,атлетичен,добре материално осигурен (откога това е качество?!?),мил,романтичен и т.н. и т.н. Към края на разговора вече виждах Ж. на стари години,седнала в люлеещия се стол,заобиколена от десетината си котки да държи "списъчето" си и да се вайка: "Ех,тоз' пуст максимализъм..."
Вярно,хубаво е човек да знае какво търси,но това не значи да излезеш на среща с тефтерче и молив под ръка и по време на разговора да отмяташ една по една добрите и на пръв поглед лошите черти на събеседника си. Не дай си Боже да се смее лееко налудничаво,да не плати сметката или да не блести със завидна красота,че спукана му е работата...
Мисля си,че човек не бива да бъде толкова обстоятелствен в изискванията си. Все пак,какво по-хубаво от това да бъдеш изненадан от някого,точно когато най-малко подозираш ;)

4 коментара:

  1. Толкова е вярно това, което си написала, мила ми пишеща познайноце. И аз така, имам си една приятелка Ц., която по същия начин пише ли пише нови критерии по нейния списък. чудя й се на търпението и старанието, с което отмята поредния ред "задължителни качества". същевременно, обаче, малки ми е мъчно за нея. защото, докато тя мислено обрисува всеки щрих от тозе мечтателен образ, господин не-толкова-перфектен може да е някъде наблизо и тя да го пропусне..и да остане самосъс списъка си и бъдещите котки...мммдаааааммммм

    ОтговорИзтриване
  2. @Plam: не е съвсем така. Като стар циник ще отбележа, че от доста време правя аналогиите между избора на мъж от жените - и покупката на стоката в магазина. Не оправдавам безкрайния списък с претенции - още повече че все пак съм мъж, така че съм засегнатата страна, но ако гледаме от пазарната логика, всеки иска максимума срещу парите си (или в случая срещу себе си, ако приемем, че човек възприема себе си като идеален, лишен от недостатъци обект). Съзнателно се опитвам да избягам от мисълта в какво се превръща човек, изграждайки такъв род отношения на база разменна търговия, ако ще и на такова ниво - но не, няма да сляза до лепене на "етикети".

    Така че списъкът е до време, докато младите госпожици още се смятат за "конвертируема валута". След това постепенно част от точките в списъка отпадат, или поне неизпълнението им не се възприема така строго. Лошото е, че тогава подходящите мъже вече са на една такава възраст, когато и без да са го изисквали от тях, е необходимо да са постигнали нещо в живота и кариерата, да са направили пари и така нататък, но това е съвсем отделна тема... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Колкото повече критерии, толкова повече разочарования:)))

    ОтговорИзтриване
  4. споко и мъжете са също толкоз плитки ;)

    ОтговорИзтриване