понеделник, 11 май 2009 г.

Простотия до шия

Място: градски транспорт,линия Бургас-Сл.Бряг
Участници: учтив чужденец и "учтив" контрольор
Извод: Лесно е да се правиш на отворко пред хора,които хал хабер си нямат от приказките ти.

3 коментара:

  1. хм...горкия човечец,става в 4 сутринта за да обслужва "учтивите" посетители на градския транспорт,търпи тяхната "благодарност" за глупавите 400-500 лв на месец с,които се чуди,кое първо да плати...тока ли , водата ли ...на децата семестъра ли.Горкия човечец,вероятно ако беше вишист щеше да знае чужд език и да отговори на любезния турист,но уви контрольорите унас са глуповати(тук трябва да се съглася с авторката),но разбира се това не и дава повод да определя човека,защото е решил да се прави на "отворен",толкова,колкото позволява интелекта му...вместо да го разнася по разни блогове,можеше да удари една иронична усмивка и да ослужи на туриста с чуждоезичните си познания ;) ... но малка е още,ще се научи,че всички на тоя свят сме равни,независимо от интелекта прозихода или възраста ;)

    ОтговорИзтриване
  2. За едно си прав. Всички сме равни. Всички работим за да плащаме сметки за вода,ток,телефон,да сложим нещо в хладилника,да се пооблечем,да си платим образованието,шофьорските курсове и т.н. и т.н. Това,че се борим за едното оцеляване и че бачкаме за някакви мизерни пари,дава ли ни право да бъдем груби,неучтиви,да се отнасяме с хората като с боклуци,да ги унижаваме пред другите? Нима интелектът ни (или липсата на такъв) би могъл да ни служи за извинение за истеричните изблици,за нетактичността и лошото поведение?
    Аз не осъждам "горкия човечец",както ти го нарече,заради очевидно ниския му коефициент на интелигентност,а заради това,че се прави на интересен,че се мисли за велик като се присмива на другите,които с нищо не са му виновни. Осъждам го заради показността му,заради просташкия му език и дебелашките шеги. Не заради произхода,професията или сивото вещество в главата му!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами според мен,неможеш да очакваш повече от един контрольор,те всички са на едно ниво,може би с няколко изключения...за да искаш от някого,човешко поведение и разбиране,както и учтивост той би следвало да има нещо в главата,обаче уви има толкова,колкото да знае от коя страна се дупчи билетчето и да каже...билети и карти за проверка,всъщност един такъв контрольор с радост,чака пенсионер/ка,гладен студент или бездомник без билет/карта за да се направи на велик пред целия автобус и на висок тон да ги поругае,обиди и да ги свали показно от автобуса/влака/тролея и т.н....живота им е толкова жалък,че едно такова "тупане в гърдите" ги кара да се чустват живи и ценени по някакъв начин...не ме разбирай погрешно не го защитавам просто го съжалявам...но да му постнеш постъпката в нечии блог,без да се аргументираш за това,как би трябвало да го направи или порицаеш за тази си постъпка е неправилно според мен...сега в коментара ти под моя,се уверих в това и се съгласявам напълно с мнението ти,но това трябваше да стане в самия коментар под снимката,която си направила мн автентично и реално си пресъздала дадената ситуация...за нея едно голямо творческо ТЕНК Ю ;) ... надявам се ме разбра !

    ОтговорИзтриване